Social media

facebook50
teit50
Social media

Social Media wordt voornamelijk geproduceerd door de gebruiker, Consumenten hebben een mening over uw producten of uw onderneming.
Een organisatie kan hier wat mee en in sommige gevallen mag het ook niet meer over het hoofd gezien worden.
Webcareteams zijn meer dan de ‘online klantenservice’. Webcare is een belangrijke factor in het reputatiemanagement van uw organisatie.

De voornaamste doelen van webcare:

– Individuele klanten helpen met vragen en problemen
– Een bijdrage leveren aan de reputatie en reputatieschade voorkomen
– Een positieve invloed uitoefenen op zoekresultaten rondom product, dienst en merk
– Inhoudelijk voorlichten van klanten over een dienst over product

 

Reputatie management

Doordat deze vorm van communicatie zo vrij en persoonlijk is hechten zoekmachines veel waarde aan een positieve reactie over uw merk of website op een sociaal platform. Mocht u van plan zijn uw klanten bestand uit te breiden dan is social media een must.

Sociale media

Er zijn online veel communicatie kanalen die worden gebruikt om informatie te delen, de
meest bekende zijn: Youtube, Linkedin, Facebook en Twitter, dit vraagt wel aandacht en continuïteit.
Social media zonder webcare is geen succes

Veel bedrijven en organisaties beginnen met Twitter en Facebook omdat het onvermijdelijk lijkt. Maar puur het aanwezig zijn op sociale media betekent meer dan alleen het verspreiden van reclameboodschappen. Klanten hebben – soms lastige – vragen of komen aan met kritiek.

Zo wordt er gepeuterd en gepoetst aan het imago van een bedrijf. Een organisatie moet daar op voorbereid zijn. ‘Niet thuis zijn’ is geen optie, of de eerste openbare #fail is zo een feit. Het effect zit in de kwaliteit van de interactie.

Gc ict kan u helpen om een plan te formuleren om uw klanten te bereiken via social media, u kunt dat zelf doen of het op een creatieve, wervende manier het ons laten doen.

Sterk aanwezig zijn kost al snel enkele uren per week, Gc ict team kan er voor zorgen dat al uw sociale media uitingen correct overkomen.